Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką
- ciasto jogurtowe z kruszonką
- ciasto z owocami i kruszonką
Kroki postępowania
Mąkę mieszamy z cukrem, oraz otartą skórką z jednej cytryny, dodajemy wiórki zimnego pokrojonego masła,


Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą, oraz proszkiem budyniowym.
Miękkie masło umieszczamy w misie miksera, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, ucieramy do uzyskania pulchnej masy, cały czas miksując wbijamy po jednym jajku każde następne gdy masa się połączy, wsypujemy mąkę, na przemian dodajemy jogurt, miksujemy aż ciasto będzie gęste i jednolite.


Pieczemy 45-50 minut w temp 165*c lub do suchego patyczka. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Zimne przed podaniem posypujemy pudrem.
