Ciasto jabłkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na biszkopt

  • jajko

    4
  • kisiel truskawkowy

    1 opakowanie
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 płaska łyżeczka

Składniki inne

  • jabłka

    2 duże
  • cukier puder

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto jabłkowe foto
Wykonanie biszkoptu :
Białka ubić na sztywno , dodać cukier oraz żółtka pózniej dodajemy 1 opakowanie kisiela wszystko miksujemy, następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać . Wlać masę do tortownicy.
Krok 2 - Ciasto jabłkowe foto
Na gotową masę kładziemy pokrojonone jabłka. Jabłka wcześniej myjemymi osuszamy, Najlepsze do ciasta będą twardsze jabłka. Następnie układamy jabłka .
Krok 3 - Ciasto jabłkowe foto
Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy koło 25-30 minut w temperaturze 160-180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 21.03.2015 15:01
apetyczne :)
Margo1 21.03.2015 13:20
oj zjadłabym teraz
kanu83 21.03.2015 11:30
super ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat