Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na biszkopt

jajko 4
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Składniki inne

jabłka 2 duże
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie biszkoptu :
Białka ubić na sztywno , dodać cukier oraz żółtka pózniej dodajemy 1 opakowanie kisiela wszystko miksujemy, następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać . Wlać masę do tortownicy.
Krok 1 - Ciasto jabłkowe foto
2
Na gotową masę kładziemy pokrojonone jabłka. Jabłka wcześniej myjemymi osuszamy, Najlepsze do ciasta będą twardsze jabłka. Następnie układamy jabłka .
Krok 2 - Ciasto jabłkowe foto
3
Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy koło 25-30 minut w temperaturze 160-180 stopni.
Krok 3 - Ciasto jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.03.2015 15:01
apetyczne :)
Margo1 21.03.2015 13:20
oj zjadłabym teraz
kanu83 21.03.2015 11:30
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak