Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto imbirowo-cynamonowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cynamon Prymat 2 łyżeczki
jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
masło 20 dag
brzoskwinie 2 szt
jabłko 1 szt
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto imbirowo-cynamonowe

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, imbirem i cynamonem. masło roztopić i utrzymywać gorące. Jabłka obrać i podzielić na ósemki. Brzoskwinie również pokroić na ósemki. całe jajka ubić z cukrem na gładką, puszysta masę. Stopniowo dodawać mąkę z dodatkami. Na końcu dodać gorące masło intensywnie mieszając. Część ciasta wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć owoce. Wylać resztę ciasta. Piec w 185 stopniach C przez około 40 minut do suchego patyczka. Oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak