Przepis i sposób przygotowania na: ciasto hali
2 szklanki mąki,
2 łyzeczki proszku do pieczenia
1/2 margaryny
1/2 szk cukru
2 jajka
1 zółtko
Z podanych składników zagnieść ciasto (wychodzi lekko klejące - tak ma być), wyłozyć na blachę.
masa budyniowa
3 budynie czekoladowe, litr mleka.
ugotować budyń (wg przepisu), gorący budyń wylać na surowe ciasto
masa serowa
1/2 margaryny
1/2 szklanki cukru
3 serki waniliowe
3 jajka
białko
budyń śmietankowy
polewa czekoladowa
margarynę utrzeć z cukrem, dodać stopniowo zółtka i serki, dodać budyń, na końcu pianę z białek. masę serową wylać na zimny budyń.
ciasto piec 40 minut w temperaturze 180.
wystudzone ciasto polać polewą czekoladową.