Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto hali

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
budyń czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto hali

ciasto:
2 szklanki mąki,
2 łyzeczki proszku do pieczenia
1/2 margaryny
1/2 szk cukru
2 jajka
1 zółtko

Z podanych składników zagnieść ciasto (wychodzi lekko klejące - tak ma być), wyłozyć na blachę.

masa budyniowa
3 budynie czekoladowe, litr mleka.
ugotować budyń (wg przepisu), gorący budyń wylać na surowe ciasto

masa serowa
1/2 margaryny
1/2 szklanki cukru
3 serki waniliowe
3 jajka
białko
budyń śmietankowy

polewa czekoladowa

margarynę utrzeć z cukrem, dodać stopniowo zółtka i serki, dodać budyń, na końcu pianę z białek. masę serową wylać na zimny budyń.

ciasto piec 40 minut w temperaturze 180.
wystudzone ciasto polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 28.11.2013 19:55
pyszne ciacho
gusia1000 27.09.2012 16:46
Dobre takie.
BeataJ 26.08.2012 08:42
fajne
Kasia35 12.08.2012 09:22
pyszne
sylwia / sytofala 29.07.2012 18:27
apetyczne
jolanta19 24.07.2012 21:46
super
Aneta41 24.07.2012 21:08
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak