Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie ze śliwką
Kroki postępowania
Gotowy deser wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy go około 20 minut w 190°C.
Po wyjęciu ciasteczka studzimy i podajemy.
ciasto francuskie | 1 opakowanie XXL |
śliwki | 6-8 sztuk |
jajko | po smarowania |
cukier trzcinowy | do posypania |
mleko | 2 szklanki |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
masło | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżka do budyniu |
wiórki kokosowe | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: