Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z truskawkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Bardzo szybkie, proste ciasto francuskie z truskawkami. Zawsze mam ciasto francuskie na tzw. szybki, niespodziewany deser.........SMACZNEGO!!!

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
truskawki świeże 60 dag
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
cukier 1 łyżka
woda zimna 0.25 szklanki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z truskawkami

Obrane, opłukane truskawki jeśli są duże pokroić na plastry, w misce wymieszać je z kisielem truskawkowym i cukrem.

Ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papier do pieczenia, ponacinać nożem brzegi na szersze paski zostawiając środek na truskawki.

Na cały środek rozłożyć truskawki, paski nałożyć na truskawki zostawiając środek nie zakryty, ciasto posmarować wodą.

Piekarnik nagrzany na 200°C grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, ciasto dobrze wystudzić aby truskawki stężały, przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak