Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidor 1 sztuka
mielonka 6 plastrów
szczypiorek 1 pęczek
jajko 2 sztuki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozłożyć na brytfannie.
Krok 1 - Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką foto
2
Posypać startym serem żółtym. Brzegi ciasta zwinąć do wewnątrz. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Krok 2 - Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką foto
3
Pomidora pokroić w plastry.
Krok 3 - Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką foto
4
Wyłożyć na ciasto mielonkę i pokrojonego pomidora.
Krok 4 - Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką foto
5
Szczypiorek poszatkować, posypać po cieście. Wbić na środek 2 jajka, przyprawić.
Krok 5 - Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką foto
6
Wstawić do piekarnika ponownie, na 20 minut. Piec w 180 st.
Krok 6 - Ciasto francuskie z pomidorem i mielonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.10.2016 16:57
fajny pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak