Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
kasza orkiszowa 2 torebki
migdały
morele suszone
mięta liście
ser pleśniowy niebieski
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej

Kroki postępowania

1
Dwie torebki kaszy orkiszowej ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy lekko przestygnie wrzucić do miski. Dodać pokrojone listki mięty, posiekane migdały, pokrojone w kostkę suszone morele oraz ser z niebieską pleśnią. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej foto
2
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty.
Krok 2 - Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej foto
3
Na każdy kwadrat nakładać porcję farszu.
Krok 3 - Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej foto
4
Formować trójkąty lub prostokąty, brzegi podociskać. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem (jeśli ktoś lubi). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej foto
5
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, potem zmniejszyć do 180 i piec jeszcze przez 10 minut.
Krok 5 - Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 13.08.2016 11:55
ciekawy pomysł
Ewelina1991 12.08.2016 12:56
apetycznie wyglądają
Wafelek2601 12.08.2016 11:14
Bardzo smaczne
Mniam 12.08.2016 10:52
Jakie fajne te rożki i jakie syte :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak