ciasto francuskie z cynamonem Prymat

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie ciasta francuskiego

  • jajko

  • brązowy cukier

    4 łyżki
  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto francuskie rozmrażam, rozwałkowuje i smaruję jajkiem, a następnie posypuję miesznką cukru i cynamonu. Ciasto roluję z obu stron tak, by rolki spotkały się na środku. Lekko spłaszczam ciasto i smaruję jajkiem. Kroję go na 1 cm kawałki i piekę kwadrans w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 16.08.2012 19:22
mniam
andżelika1 13.08.2012 14:51
mniam
bgs1984 12.08.2012 23:13
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:09
mniam
sznycel 12.08.2012 21:34
ciasto francuskie mam w zamrażalniku i w kwadrans robię deser dla niespodziewanych gości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat