Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z budyniem i owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
budyń waniliowy 2 opakowania
owoce
mleko
żółtko jajek

Porada

- Można użyć owoców sezonowych lub w zimie mrożonych ( rozmrożonych kilka godzin wcześniej ponieważ rozmrażanie w mikrofalówce spowoduje puszczenie soków)

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z budyniem i owocami

Ciasto francuskie pociąć na równe prostokąty, posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec w piekarniku zgodnie z wytycznymi opakowania. Około 15minut, 180 stopni C.

Budyń przygotować zgodnie z wytycznymi opakowania tj. zagotować mleko na dwa opakowania, wsypać zawartość i energicznie mieszając do zgęstnienia.

Ciastka przeciąć na pół, nałożyć budyń, owoce i przykryć drugą połówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.03.2016 20:41
smaczne ciastka choć proste
norweska20 19.01.2015 09:34
smaczny deserek
erym 06.01.2015 16:16
bardzo apetycznie wyglada...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak