Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto filo i kozi ser

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto filo
ser kozi
jajko
masło

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto filo i kozi ser

ser twarogowy kozi około 200 gr przekładam do miseczki ,kruszę .
płaty ciasta przekładam na blat
( 1 opakowanie 500 gr)
masło 100 gr rozpuszczam
każdy z płatów ciasta smaruję rozpuszczonym masłem nakładam ser zwijam w ślimaka,(na jednego ślimaka 4 płaty ciasta)smaruję roztrzepanym jajkiem,piekę na złoty kolor około 20 minut w temp.190-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 27.08.2014 20:26
Fajne danie.
caralajna 27.08.2014 16:59
moje smaki :)
Grazyna0211 27.08.2014 16:15
smaczne i to bardzo
Joannasz3190 27.08.2014 15:41
Pyszności :)
molanka 27.08.2014 14:30
lubię takie nieskomplikowane potrawy
Konczi 27.08.2014 14:28
wygląda interesująco :)
IwonaDD 27.08.2014 14:23
pyszne wydanie sera
stokrotka 27.08.2014 12:54
jestem ciekawa smaku;)
Katarzyna59 27.08.2014 12:30
super, extra
Rysia 27.08.2014 12:02
Smaczny zestaw.
jasiek 27.08.2014 11:55
ciekawie ono wygląda
Mniam 27.08.2014 11:38
Ciekawa i efektowna przekąska.
Sylwia26 27.08.2014 11:01
ślinka leci
norweska20 27.08.2014 10:54
smacznie się zapowiada
Motorek 27.08.2014 10:18
Bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak