Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto dyniowe z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 szklanki
mąka pszenna 2,5 szklanki
jajko 4 sztuki
olej 0.5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
migdały 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowe z migdałami

Kroki postępowania

1
Dynie obieramy ze skóry , osuwamy miąższ i trzemy na tarce na grubych oczkach.
Krok 1 - Ciasto dyniowe z migdałami foto
2
Do jajek dodajemy cukier i ubijamy składniki
Krok 2 - Ciasto dyniowe z migdałami foto
3
Pod koniec ubijania dodajemy olej
Krok 3 - Ciasto dyniowe z migdałami foto
4
W drugiej misce łączymy ze sobą mąkę proszek do pieczenia i cynamon.
Krok 4 - Ciasto dyniowe z migdałami foto
5
Do ubitych jajek z cukrem i olejem dodajemy potartą dynie i mieszamy składniki.
Krok 5 - Ciasto dyniowe z migdałami foto
6
Mokre składniki dodajemy do suchych- łączymy składniki.
Krok 6 - Ciasto dyniowe z migdałami foto
7
Masę przelewamy do tortownicy i na górze układamy migdały. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 7 - Ciasto dyniowe z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.12.2014 07:46
smakołyki prawdziwe
kornelcia 15.12.2014 21:04
Pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak