Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto duet owocowy
Kroki postępowania
Ubijamy białka z cukrem pod koniec ubijania wsypujemy kisiel i mieszamy . Piane wylewamy na placek 10 minut przed końcem pieczenia.
mąka | 3 szklanki |
mleko 3,2% | 75 ml |
cukier kryształ | 1/2 szklanki |
drożdże świeże | 5 dag |
żółtko jajek | 4 |
sól do smaku | szcypta |
białko | 4 |
cukier kryształ | 1/2 szklanki |
kisiel wiśniowy | 1 kisiel |
czereśnie | 1 szklanka |
galaretka agrestowa | 1 szklanka |
porzeczki czerwone | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: