Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto duet owocowy
Kroki postępowania




Ubijamy białka z cukrem pod koniec ubijania wsypujemy kisiel i mieszamy . Piane wylewamy na placek 10 minut przed końcem pieczenia.

mąka |
3 szklanki
|
mleko 3,2% |
75 ml
|
cukier kryształ |
1/2 szklanki
|
drożdże świeże |
5 dag
|
żółtko jajek |
4
|
sól do smaku |
szcypta
|
białko |
4
|
cukier kryształ |
1/2 szklanki
|
kisiel wiśniowy |
1 kisiel
|
czereśnie |
1 szklanka
|
galaretka agrestowa |
1 szklanka
|
porzeczki czerwone |
1/2 szklanki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: