Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto drożdzowe bez wyrabiania

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 20 dag
fruktoza 10 dag
jajko 1 szt
woda 200 ml
drożdże 2.0 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto drożdzowe bez wyrabiania

drożdzę rozkruszyć w misce . Na to wsypać frukozę doda c jajo . wlać wodę . wspypać mąkę . Sładnikii zamieszać. Odstawić do wyrośnięcia na 10 godzin . Wlać do formy . Piec 50 minut w temperturze 180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa52 10.09.2012 08:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak