ciasto drożdzowe bez wyrabiania

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pełnoziarnista

    20 dag
  • fruktoza

    10 dag
  • jajko

    1 szt
  • woda

    200 ml
  • drożdże

    2.0 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drożdzę rozkruszyć w misce . Na to wsypać frukozę doda c jajo . wlać wodę . wspypać mąkę . Sładnikii zamieszać. Odstawić do wyrośnięcia na 10 godzin . Wlać do formy . Piec 50 minut w temperturze 180stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa52 10.09.2012 08:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat