Ciasto Dominika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    250 g
  • jajko

    4 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • mąka

    250 g
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • margaryna

    250 g
  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cukier jajka i cukier waniliowy ubić.
2. Dodać mąkę pszenna, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wymieszać
3. Powoli wlewac rozpuszczona margarynę i mieszczać.
4. Wylac do formy, poykładac na wierzch owoce np. jabłka, rabarbar itp.
5. Piec w temp. 200 st. C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat