Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto do pierogów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
mleko 2% 250 ml
olej 4 łyżki
żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto do pierogów

mleko 250ml + woda 250 ml podgrzać aby było letnie.
mąkę połączyć z mlekiem i wodą, olejem żółtkami i solą.

rozwałkować wykrawać krążki na pierożki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 24.10.2012 23:13
Goya, naprawdę dobre? Sprawdź i napisz co Ci wyszło, powodzenia.
pajbek 24.10.2012 21:05
Muszę wypróbować.
Goya 24.10.2012 20:50
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak