Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowo-bananowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 gram
mleczna czekolada 100 gram
cukier 100 gram
jajko 3 sztuki
mąka 180 gram
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
kakao 3 łyżki
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-bananowe

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Miękką margarynę ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę; następnie wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując.

Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem i dodajemy do ciasta.

Na końcu dodajemy rozpuszczoną czekoladę i banany rozgniecione widelcem.

Keksówkę smarujemy masłem, podsypujemy mąką i wykładamy do niej nasze ciasto.

Pieczemy ok 50 minut w temp. 180st.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

WiktoriaGotuje 22.07.2012 10:21
PYCHA :)
caralajna 22.07.2012 09:32
pracujesz w barze/restauracji czy masz dużą rodzinę dla której gotujesz? ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak