Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z murzynkami
Ciasto przelać do małej prostokątnej formy i upiec w temp.180 st około 25 min.
W wysokim garnku zagotować mleko i wystudzić, żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i wymieszać z zimnym mlekiem, dodać sypka kawę i śmietanki przy pomocy miksera na najwyższych obrotach ubijać do momentu, aż uzyskamy ładną piankę.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty i nasączyć je koniakiem, jeden blat ciasta ponownie umieścić w formie ułożyć na nim ciepłe lody jak są duże to trzeba ostrożnie przy pomocy ostrego noża przekroić na mniejsze części, lody ułożyć tak, aby na każdej porcji po pokrojeniu był lód i zalać je ubitą kawową pianką, przykryć drugim ciastem(lekko je dociskając).
Wierzch ciasta posmarować ubitą śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem( ja dodałam jeszcze 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczaną w niewielkiej ilości gorącej wody) Ciasto dowolnie udekorować stratą czekoladą i schłodzić najlepiej kilka godzin, aby smaki się połączyły, a ciasto nabrało wilgoci.