Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z krówkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 100 g
czekolada deserowa 100 g
masło 150 g
cukier 150 g
migdały 100 g
sól 1 szczypta
jajko 3 sztuki
mąka 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z krówkami

do składników jeszcze 100g twardych krówek

Czekoladę drobniutko siekamy, dodajemy miękkie masło, cukier, mielone migdały, sól i zaczynamy miksować grubymi końcówkami miksera. Wbijamy po jednym jajku nie przerywając miksowania i na końcu dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Blaszkę (moja była prostokątna ok 25cm x 28 cm) smarujemy masłem i posypujemy mielonymi migdałami. Przekładamy ciasto do blaszki posypujemy posiekanymi krówkami pow wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.03.2014 21:04
smaczne ciasto
V_kuchareczka 07.03.2014 12:09
pyszne ciasto
matesko 07.03.2014 12:00
smaczne ciasto
noninka77 07.03.2014 11:37
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak