Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z gruszkami
Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na 2 części.
Do jednej dodajemy kakao i posiekaną czekoladę – mieszamy.
Gruszki obieramy , kroimy w kostkę.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, zalewamy jasnym ciastem, wygładzamy.
Na wierzch wyciągamy ciasto czekoladowe i układamy pokrojone gruszki.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 45 minut.
Wyjmujemy , dobrze studzimy.
Śmietanę 36% ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy rozpuszczoną ( dokładnie! ) w 2 łyżkach gorącej wody żelatynę i dokładnie mieszamy.
Pokrywamy wystudzone ciasto i władamy do studzenia.
Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową.
Zajadamy!
Pycha!