Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z dzemem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 7
mąka 7 łyżki
cukier 7 łyżki
kakao 3 łyzki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
masło 2 kostki
budyń toffi 1
mleko 0,5 l
kakao 3 łyzki
cukier puder 0,5 szklanki
dżem jagodowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z dzemem

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, a następnie żółtka cały czas miksując. Nastęepnei wsypac przesitowaną makę, proszek oraz kakao. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na trzy części.
Masa:
Ugotowac budyń i ostudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Podzielic na pół. Do połowy dodać kakao, a dro drugiej budyń.
Biszkopta posmarować dzemem i masą kakaową, przyłożyc drugim biszkoptem i posmarować masą toffi. Przykryć wierzchem biszkopta i posmarować masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 16.07.2013 08:47
pyszne ciasto!
Katarzyna34 16.07.2013 08:39
apetycznie wygląda
Pyszota 15.07.2013 21:00
pycha ciacho
Andrzej8 15.07.2013 20:49
fajne ciacho
kriko 15.07.2013 20:48
super, pychota
reniatka 15.07.2013 20:45
cudowne słodkości
AnielskaSlodycz 15.07.2013 20:45
mmm świetnie wygląda ;)
Krzysztof15 15.07.2013 20:40
pyszne ciacho
Konczi 15.07.2013 20:35
bardzo fajne ciacho, smakowałoby mi pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak