Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 10 łyżek
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 1 litr
masło 1 kostka
śmietana kremówka 500 ml
czekolada biała 2 sztuki
nutella 200 gram
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Białka oddzielamy od żółtek. Białka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli żółtka. Nastepnie przesiewamy mąkę mąkę ziemniaczaną i proszek . Delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy wylożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Budynń gotujemy wed ług prepisu. Zostawiamy do ostygniecia. W kompieli wodnej rozpuszczamy czekolade dolewamy do niej śmietane 30 procentową i dokladnie mięszamy.Odstawiamy do wystygnięcia. Maśło miksujemy z nutella . Powoli dodajemy zimny budyń. a na koniec zmiksowana smietane . Miksujey az masa będzie puszysta. Biszkopt kroimy na pół. Smarujemy masą . Całe iasto równiez pokrywamy krmem . Dekorujemy bita śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 21.04.2014 10:56
wygląda fantastycznie
Malgorzata549 19.02.2013 13:16
Piekłam, naprawdę super. Polecam
Kasnaj 07.02.2013 08:38
super :) mogę prosić kawałek??
Katarzyna34 06.02.2013 11:09
Wygląda bardzo ładnie i apetycznie
meg1984 05.02.2013 20:41
no po prostu poezja:)
EWI 05.02.2013 20:15
wygląda cudnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak