Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 100 g
czekolada gorzka 100 g
mąka tortowa 3/4 szkl
jaja 4 szt
cukier 1 szkl
masło 10 dkg
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe

Jaja ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Czekoladę połam i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej. Kiedy masa czekoladowa trochę przestygnie, dodaj masę jajeczną i mąkę, wymieszaj energicznie aby nie było grudek. Przełóż ciasto do tortownicy i piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 24.04.2013 19:46
apetyczne ciacho
caralajna 23.01.2013 07:44
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak