Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto (chlebek) bananowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 5 sztuk
olej rzepakowy 1/2 szklanki
syrop z agawy 5 łyżek
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
mąka pszenna pełnoziarnista 2 szklanki

Porada

Syrop z agawy można zastąpić cukrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto (chlebek) bananowy

Kroki postępowania

1
Banany obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Za pomocą np. tłuczka do ziemniaków rozdrabniamy na papkę.
Krok 1 - Ciasto (chlebek) bananowy foto
2
Dodajemy jajka, cukier waniliowy, olej, syrop z agawy oraz sodę. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Ciasto (chlebek) bananowy foto
3
Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Ciasto (chlebek) bananowy foto
4
Wlewamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni ok. 40 minut z termoobiegiem.
Krok 4 - Ciasto (chlebek) bananowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.12.2014 20:28
uwielbiam takie ciasto
ania2610 30.12.2014 16:57
Wygląda na apetyczne, wilgotne ciacho
kloruś 30.12.2014 14:37
Bardzo apetyczna propozycja!
as28 29.12.2014 23:18
mniam mniam
Iwusia 29.12.2014 23:12
smaczne ciacho
Beatris 29.12.2014 21:14
Wygląda smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak