Ciasto cappuccino

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    w tortownicy, z 5 jaj
  • masło

    200 g
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • serek waniliowy

    0,5 kg
  • biszkopty podłużne

    1 paczka
  • gorzka czekolada

    1 starta
  • cappuccino

    2 paczki rumowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt upiec, przekroić na 2 części. Kawę cappuccino rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Przygotować masę: masło utrzeć na puch, dodać cukier, utrzeć, dodać mleko w proszku i serek waniliowy, wszystko dokładnie wymieszać.
Przekładanie: jedną częśc biszkoptu nasączyć kawą - dość mocno, wyłożyć 1/3 kremu, biszkopty podłużne maczać w kawie, układać na kremie, kolejna 1/3 kremu, biszkopt nasączony kawą, reszta kremu, wyrównać, posypać startą gorzką czekoladą. Bardzo dobrze schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 09.01.2012 11:38
super
Zoso 07.03.2011 21:16
fajne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat