Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino
Nagrzej piekarnik do 180*C
Jaja,cukier i cukier waniliowy ubijamy na puszystą masę.Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy 6 łyżek cappuccino.Wszystko razem delikatnie mieszamy.Wlewamy do formy(ja używam o średnicy 34cm) i wkładamy do piekarnika.(W międzyczasie przejdź do przygotowania kremu)
Pieczemy ok.15-20 min wszystko zależy od piekarnika.
Upieczony wyciągamy i kroimy na 2 części.Górną odkładamy a dolną smarujemy dżemem.
Przygotowanie kremu:
Ubijamy śmietanę na sztywno dodając resztę z paczki cappuccino.Całość mieszamy.
Przygotowanie ciasta:
Na spód posmarowany dżemem wykładamy krem(odłóż sobie 4 łyżki kremu na wierzch ciasta).
Na górę kładziemy drugą część biszkoptu.Wierzch smarujemy odłożoną częścią kremu posypując startą gorzką czekoladą.
Smacznego