Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    50 dag
  • budyń waniliowy

    2 op
  • mleko 3,2%

    1 litr
  • cukier

    15 dag
  • brzoskwinie w puszce

    50 dag
  • polewa toffi

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników. 3/4 mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty.
Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej.
Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut.
Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 31.05.2017 16:30
ale pyszne
Franciszek 30.05.2017 21:34
Dodredo kawy
Diana Rusiłowicz 30.05.2017 15:59
Rewelacja!
Diana Rusiłowicz 30.05.2017 15:58
Dziękuję....
dodi 30.05.2017 14:37
muszę zrobić
Konczi 30.05.2017 13:49
Smaczny pomysł
Róża1 30.05.2017 09:43
Szybkie i bardzo smaczne ciacho !!!!!!!
mirosława4 30.05.2017 09:01
proste i szybkie w przygotowaniu a jakie pyszne :)
IZABELA29 30.05.2017 08:10
Fajne ciasto
Krzysztof15 30.05.2017 05:49
pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat