Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 50 dag
budyń waniliowy 2 op
mleko 3,2% 1 litr
cukier 15 dag
brzoskwinie w puszce 50 dag
polewa toffi

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników. 3/4 mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty.
Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej.
Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut.
Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 31.05.2017 16:30
ale pyszne
Franciszek 30.05.2017 21:34
Dodredo kawy
Diana Rusiłowicz 30.05.2017 15:59
Rewelacja!
Diana Rusiłowicz 30.05.2017 15:58
Dziękuję....
dodi 30.05.2017 14:37
muszę zrobić
Konczi 30.05.2017 13:49
Smaczny pomysł
Róża1 30.05.2017 09:43
Szybkie i bardzo smaczne ciacho !!!!!!!
mirosława4 30.05.2017 09:01
proste i szybkie w przygotowaniu a jakie pyszne :)
IZABELA29 30.05.2017 08:10
Fajne ciasto
Krzysztof15 30.05.2017 05:49
pyszne ciacho
halina17 29.05.2017 22:50
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak