Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe
Białka ubij na sztywną pianę razem z cukrem.
Gdy piana będzie sztywna dodaj żółtka i całość ubijaj przez około 15 - 20 minut.
W tym czasie oba rodzaje mąki przesiej przez sitko i wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Do masy jajeczno - cukrowej wlej olej i miksuj, następnie obroty miksera przełącz na najniższe i wsyp mąkę.
Gdy całość będzie dokładnie wymieszana na samym końcu wlej ocet.
Biszkopt piecz około 40 - 50 minut na rumiany kolor.
Galaretkę rozrób w nieco mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu.
Upieczone ciasto dokładnie wystudź.
Przekrój je na pół.
Do dżemów wlej nie za dużo przestudzonej galaretki. Dokładnie wymieszaj.
Na jednej części biszkoptu rozsmaruj połowę dżemów, przykryj drugim biszkoptem i rozsmaruj resztę dżemu.
Na zimnym mleku ubij bitą śmietanę typu Śnieżka. Gdy śmietana będzie sztywna wlej galaretkę i dalej miksuj.
Tak przygotowaną Śnieżkę wyłóż na wierzch ciasta.
Wierzch możesz ozdobić startą czekoladą.