Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z wkładką kokosową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masa
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1
mleko 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
wkładka:
białko 5
wiórki kokosowe 100 g
cukier 1 szklanka
reszta:
czekolada
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z wkładką kokosową

Białka i żółtka oddzielić. Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier i zmiksować. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec 25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Białka ubić na sztywna pianę. Dodać cukier i kokos i zmiksować. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Ugotowac budyń i ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodać cukier i zmiksować. Nastepnie dodawać po jednej łyżce budyniu cały czas miksując.
Biskzopta posmarować powidłami i przyłożyc wkładka kokosową. Na niej rozsmarować mase i przyłożyć drugim biszkoptem. Posmarowac go cienko masą i zrobic wzorki czekoladą roztopiona w kąpieli wodnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 08.09.2012 18:16
pychotka
Miki 08.09.2012 17:19
super
ewka1978 08.09.2012 16:36
ale bym zjadła, pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak