Ciasto Bananowiec

Ciasto Bananowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kwaśna

    4 łyżki
  • masło

    10 dag
  • miód

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    4 łyżeczki
  • esencja waniliowa

    4 krople
  • banan

    5 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto Bananowiec

Banany starannie umyć, rozgnieść widelcem i wymieszać ze śmietaną. Jajka ubić z miodem, dolać esencji waniliowej. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, roztopione masło, oraz puree z bananów.
Formę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Przełożyć do niej masę. Piec w temperaturze 180 stopni prze z 80 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat