Ciasto bananowe, spód kokosowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kokosowy spód:

  • białko

    5 sztuk
  • cukier

    250 gram
  • kokos

    250 gram
  • wierzch ciasta:

  • śmietana kremówka

    500 ml
  • galaretka

    1 sztuka
  • banan

    7 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kokosowy spód: Ucieramy mikserem białka, dodajemy cukier, na sam koniec kokos. Pieczemy w piekarniku 20 minut 180 stopni

Wierzch ciasta: układamy na wystudzonym spodzie banany. Galaterke rozpuszczamy w 1 szklance wody. Studzimy. Ubijamy śmietanę pod koniec ubijania wlawamy tężejącą galaretkę. Masę rozsmarowujemy na bananach.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 27.11.2012 19:30
smaczne
iziona 20.02.2012 11:49
Oddam rękę córki za kawałek tego ciasta :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat