Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
galaretka cytrynowa
2 szt -
galaretka pomarańczowa
1 szt -
masło roślinne
250 g -
cukier puder
125 g -
żółtka jaj
2 szt -
biszkopty okrągłe
10 szt -
banan
1 kg
Przepis i sposób przygotowania Ciasto bananowe na zimno
1 banan kroimy w plastry. galaretki rozrobić z połowy wody niż zalecane na opakowaniu. Masło, cukier i żółtka wymieszać na jednolitą masę. Przestudzoną żółtą galaretkę wymieszać z masą i bananami, wylać na blaszkę i położyć biszkopty- pozostawić do stężenia.
Następnie poukładać pokrojone w plastrach banany na te biszkopty i zalać pomarańczową galaretką pozostawić do stężenia .
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)