Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka tortowa
2 szklanki -
mąka krupczatka
1/2 szklanki -
cukier
1/2 szklanki -
masło
25 dag -
cukier waniliowy
16 g -
żółtko jajek
4 sztuki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
dżem porzeczkowy
20 dag
Beza z bakaliami
-
białko
4 sztuki -
cukier puder
1,5 szklanki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
bakalie
10 dag
Krem budyniowy
-
mleko
1/2 litra -
masło
20 dag -
mąka pszenna
2 łyżki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
żółtko jajek
3 sztuki -
cukier
3 łyżki -
cukier waniliowy
16 g
Masa jabłkowa
-
jabłko winne
1,20 kg -
cukier
3 łyżki -
cynamon Prymat
1/2 łyżeczki -
woda
100 ml -
galaretka agrestowa
2 torebki
Polewa chałwowa
-
śmietana kremówka
1/2 szkalnki -
chałwa
70 g
Dodatkowo
-
herbatniki
100 g
Przepis i sposób przygotowania ciasto bakaliowe z kremem budyniowym i masą jabłkową
Kroki postępowania








Komentarze (10)