Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto 3 bit :)
Ciasto 3 bit na herbatnikach to najszybsza, ale i według mnie najpyszniejsza wersja. Nie musimy piec żadnego biszkoptu ani innego spodu, wystarczą herbatniki i odpowiednie warstwy mas. W tym przypadku większość jest gotowa i trzeba je tylko zmiksować lub wymieszać.
Wymiary blachy: około 20x30 cm
Wykonanie:
1. Herbatniki wyłożyć na blasze.
2. Masę krówkową przełożyć do miski, wymieszać na gładką konsystencję, wyłożyć na herbatniki.
3. Ponowna warstwa herbatników.
4. Krem karpatkę zrobić według przepisu na opakowaniu - wyłożyć na herbatniki.
5. Ubić śmietanę kremówkę, dodając fix\'y.
6. Zetrzeć czekoladę.
7. Schłodzić i zajadać się ze smakiem :D
W skrócie warstwy po kolei:
1. Herbatniki
2. Masa krówkowa
3. Herbatniki
4. Krem karpatka
5. Herbatniki
6. Śmietana kremówka
7. Gorzka czekolada