APM

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    130 gram
  • cukier puder

    2 łyżka
  • masło

    70 gram
  • żółtko jajek

    1 sztuka

Czekolada

  • czekolada mleczna

    200 gram
  • masło

    orzechowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagniatamy, ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremką ciasteczka.
Czekoladę kroimy na małe kawałki, 2/3 wrzucamy do miseczki i rozpuszczamy czekoladę podgrzewając ją do 46', następnie dodajemy pozostałą czekoladą, mieszamy ją do rozpuszczenia, a czekoladę ochładzamy do 27', po czym podgrzewamy ją do 32', dzięki temu nasza czekolada nie będzie się topiła, szybko zastygnie i będzie super "chrupiąca".
Czekoladą smarować foremki do mini tabliczek czekolady lub rozsmarować na papierze do pieczenia tworząc prostokąty.
Ciasteczka piec ok. 7-8 minut w 190' ostudzone smarować masłem orzechowym, a do niego przykładać zastygniętą tabliczkę czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 04.10.2015 21:22
perfekcyjne :)
norweska20 31.08.2015 21:56
perfekcyjna robota
JOANNA16 12.07.2014 19:58
super ciasteczka
Iwona56 23.06.2014 20:42
wyglądają smacznie
Ankha 17.06.2014 19:43
Foremki wprost przeurocze
Mniam 17.06.2014 19:43
Ciasteczka jak z obrazka :)
martula799 17.06.2014 19:15
ciastka jak ze sklepu :) super :)
Ola1984 17.06.2014 12:13
Fantastycznie wyglądają :)
everay 17.06.2014 12:03
śliczne ciasteczka
Bernadeta1 17.06.2014 10:19
Jak pięknie wyszły te ciasteczka i na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat