Ciastka z masłem orzechowym

Ciastka z masłem orzechowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło orzechowe

    250 g
  • mąka

    1,5 szklanki
  • masło

    65 g
  • cukier brązowy

    150 g
  • jajka

    2 szt
  • aromat waniliowy

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, esencję waniliową.
Następnie wmieszać mąkę wymieszaną z sodą, polecam wymieszać całość ręką a nie mikserem.
Ciasto idealnie współpracuje, można kształtować je po swojemu. Można dodać czekoladowe groszki.
Układać ciasto na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni, aż się zarumienią.
Po ostygnięciu ciasta nieco twardnieją, dlatego dobrze zostawić je na kratce.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

08.02.2015 11:06
na pewno są pyszne

Ada-Gaba

07.02.2015 20:58
szybkie w przygotowaniu i smaczne

kasienka23

07.02.2015 17:04
smaczne, zdrowe ciasteczka!

Anna169Hosz

07.02.2015 15:51
Wyglądaja fantastycznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat