Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z masłem orzechowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 250 g
mąka 1,5 szklanki
masło 65 g
cukier brązowy 150 g
jajko 2 szt
aromat waniliowy 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z masłem orzechowym

Masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, esencję waniliową.
Następnie wmieszać mąkę wymieszaną z sodą, polecam wymieszać całość ręką a nie mikserem.
Ciasto idealnie współpracuje, można kształtować je po swojemu. Można dodać czekoladowe groszki.
Układać ciasto na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni, aż się zarumienią.
Po ostygnięciu ciasta nieco twardnieją, dlatego dobrze zostawić je na kratce.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.02.2015 11:06
na pewno są pyszne
Ada-Gaba 07.02.2015 20:58
szybkie w przygotowaniu i smaczne
kasienka23 07.02.2015 17:04
smaczne, zdrowe ciasteczka!
Anna169Hosz 07.02.2015 15:51
Wyglądaja fantastycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak