Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
dżem brzoskwiniowy 100 ml
dżem jabłkowy 0,5 szklanki
jaja 1 szt
cukier puder 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki, ciasto francuskie wyjąć z opakowania i rozłożyć na stolnicy.
Krok 1 - Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym foto
2
Pokroić na kwadraty dowolnej wielkości. Nakładać dżem i sklejać w trójkąty. Dżem może być dowolny ja dodałam brzoskwiniowo -jabłkowy własnej roboty.
Krok 2 - Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym foto
3
Sklejone posmarować po wierzchu rozmąconym jajkiem i przełożyć na blaszkę do pieczenia . Piec w 190 stopniach 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.12.2015 15:10
same pyszności do zjedzenia
Krzysztof15 21.12.2015 08:46
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak