Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • dżem brzoskwiniowy

    100 ml
  • dżem jabłkowy

    0,5 szklanki
  • jaja

    1 szt
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym foto
Przygotować składniki, ciasto francuskie wyjąć z opakowania i rozłożyć na stolnicy.
Krok 2 - Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym foto
Pokroić na kwadraty dowolnej wielkości. Nakładać dżem i sklejać w trójkąty. Dżem może być dowolny ja dodałam brzoskwiniowo -jabłkowy własnej roboty.
Krok 3 - Ciastka z dżemem brzoskwiniowo -jabłkowym foto
Sklejone posmarować po wierzchu rozmąconym jajkiem i przełożyć na blaszkę do pieczenia . Piec w 190 stopniach 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 25.12.2015 15:10
same pyszności do zjedzenia
Krzysztof15 21.12.2015 08:46
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat