Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z budyniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
budyń owocowy 1 szt
mleko 1,5 szklanki
cukier 1 łyżka
masło 1 łyzka
migdały 1/4 szklanki
bazylia świeża 10 listków
białko 1 szt
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z budyniem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania . Pokroić na prostokąty , w połowie prostokątów wyciąć literatką krążki . Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub masie silikonowej prostokąty całe. Boki posmarować białkiem i na to nakładać z wyciętymi krążkami. Sklejać i włożyć do piekarnika , piec w 190 stopniach dna złoty kolor .
Krok 1 - Ciastka z budyniem  foto
2
W upieczonych i wystudzonych ciastkach wydrążyć łyżeczką środek aby zrobić miejsce na nadzienie .
Krok 2 - Ciastka z budyniem  foto
3
Ugotować budyń na mleku z cukrem i łyżką masła ,ostudzić . Dodać maliny i zmiksować dosłodzić cukrem pudrem. Nakładać na każde ciastko budyń w wydrążony środek .
Krok 3 - Ciastka z budyniem  foto
4
Udekorować migdałami i listkiem bazylii lub mięty .
Krok 4 - Ciastka z budyniem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.04.2017 10:37
bardzo apetyczne :-)
olkaaa 28.04.2017 10:35
bardzo lubię
bietka 28.04.2017 09:39
smaczne ciasteczka :)
slodkieniebo 28.04.2017 08:48
Pyszne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak