Ciastka szarlotki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • cukier puder

    125 gram
  • tłuszcz

    25 dag
  • cukier do otaczania

  • marmolada

  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę cukier puder i tłuszcz wyrabiamy na jednolitą masę. Gdy wyrobimy dzielimy na 4 części jedną część wyrabiamy z kakaem. Jasną masę robimy w rulonik i łączymy z kakaową masą otaczamy w cukrze (dobrze by było gdyby był to gruby). Kroimy na talarki o grubości ok. 0,7 cm. na środek wykładamy marmoladę nie trzeba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 25.12.2012 16:10
Pyszności :)
Bernadeta1 12.11.2012 00:49
pyszne ciasteczka
eli82 04.11.2012 13:02
dobre
misia53 21.10.2012 01:29
fajnie wyglądają, apetyczne
Andysz 06.07.2012 00:23
pyszności
jozefinach 05.07.2012 22:40
Uwielbiam ciastka.
Papryczka 04.07.2012 15:50
pyszne
joanna43 01.07.2012 12:17
fajne
monika1968 29.06.2012 15:29
A to nie mnie się pytać to przepis z zeszytu mojej babci :))
smerfetka79 28.06.2012 23:32
boskie:)) ale czemu szarlotki? coś z jabłuszek dodajemy?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat