Ciastka RAFAELLO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • andrut

    4 płaty
  • kokos

    20 dag
  • mleko w proszku

    30 dag
  • masło 250 g

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1/2 szklanki
  • migdały

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały należy sparzyć i obrać ze skórki.
Płaty andruta pokruszyć, albo najlepiej zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Wodę z cukrem zagotować i wystudzić.
Do ostudzonej słodkiej wody wsypać pokruszone wafle, oraz 10 dag kokosu, mleko w proszku i dokładnmie wymieszać. Masło utrzeć i połączyć z wymieszanymi wcześniej składnikami.
Z ciasta formować kuli, a w środek każdej z nich włożyć jednego migdała. Kulki obtaczać w pozostałej reszcie kokosu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 07.04.2013 11:16
wyglądaja świetnie
zdeba 19.02.2013 23:38
pysznosci!
Justyna Jussstiii 28.01.2012 14:24
SUPER
wiola28a 15.01.2012 15:22
uwielbiam
jogobella231 15.11.2011 16:20
super
Grazyna0211 01.10.2011 10:50
ale pyszności!
Natalia/tubisiek 29.09.2011 09:02
zjadłabym je sobie z przyjemnością :)
Magdalena1110 28.09.2011 20:46
pyszne
Iwona51 26.09.2011 10:35
smaczne
IZABELA29 13.09.2011 09:19
pyszne takie domowe, smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat