Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka półfrancuskie z lukrem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
woda zimna 10 łyżek
masło lub margaryna 1,5 kostki
żółtko jajek 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka półfrancuskie z lukrem

Wszystkie składniki zagnieść razem. Schłodzić. Rozwałkować, pociąć w pasy i kroić z ukosa.

Piec w 200* do ze złocenia.

Po upieczeniu i ostygnięciu ciasteczek polukrować je.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.11.2014 10:18
prezentują się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak