Ciastka podwójnie czekoladowe z bakaliami

Ali

Ali

Ciastka podwójnie czekoladowe z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    100 gram
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • gorzka czekolada

    200 gram
  • gorzka czekolada

    100 gram (drobno posiekana)
  • masło

    100 gram
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier trzcinowy dark muscovado

    100 gram
  • rodzynki i żurawina

    5 gram (w dowolnych proporcjach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

200 g czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do wystudzenia.
Jajka z cukrem ubijać przez kilka minut, połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Następnie dodać proszek do pieczenia, pokrojoną w kawałeczki czekoladę i bakalie. Zamieszać i przy pomocy łyżki do lodów wykładamy ciasto na wyłożoną papierem blachę do pieczenia zachowując 5 cm odstępy między ciastkami, gdyż lekko wyrosną. Wstawiamy ciastka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 15 min. Studzimy na kratce kuchennej.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta Ryżek-Kalkowska

16.10.2014 22:37
O rety ja chcę jedno :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat