Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka podwójnie czekoladowe z bakaliami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 100 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
gorzka czekolada 200 gram
gorzka czekolada 100 gram (drobno posiekana)
masło 100 gram
jajko 3 sztuki
cukier trzcinowy dark muscovado 100 gram
rodzynki i żurawina 5 gram (w dowolnych proporcjach)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka podwójnie czekoladowe z bakaliami

200 g czekolady i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do wystudzenia.
Jajka z cukrem ubijać przez kilka minut, połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Następnie dodać proszek do pieczenia, pokrojoną w kawałeczki czekoladę i bakalie. Zamieszać i przy pomocy łyżki do lodów wykładamy ciasto na wyłożoną papierem blachę do pieczenia zachowując 5 cm odstępy między ciastkami, gdyż lekko wyrosną. Wstawiamy ciastka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 15 min. Studzimy na kratce kuchennej.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 16.10.2014 22:37
O rety ja chcę jedno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak