Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kruche przez maszynkę ze smalcem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka ugotowane 6 sztuk
margaryna 1 kostka
smalec 1 kostka
cukier puder 2 szklanki
jaja 2 sztuki
mąka pszenna 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kruche przez maszynkę ze smalcem

Margarynę, smalec, cukier, żółtka i mąkę siekamy nożem. Dodajemy jaja. Zagniatamy ciasto.
Wkładamy do lodówki na ok 20 min.
Schłodzone ciasto przekręcamy przez maszynkę z końcówką do ciastek i robimy ciasteczka.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoty kolor w 150 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 13.11.2012 22:51
pycha
angelika14 13.11.2012 09:19
uwielbiam te ciastka, a jak są własnej roboty to aż wznoszę się w niebiosa jak je jem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak