Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z serem i gruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
jajko 1 szt
gruszki 2 szt
cukier brązowy 2 łyżki
cynamon Prymat 1 płaska łyżeczka
ser biały półtłusty 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z serem i gruszką

Ser przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać jajko, cukier brązowy oraz cynamon. Wymieszać.
Ciasto francuskie pokroić na 8 równych prostokątów. Na czterech z nich wyciąć pośrodku kółka (ja użyłam do tego szklanki).
Nałożyć po dwie łyżki nadzienia na ciasto, przykryć ciastem z wycięciami. Docisnąć i skleić brzegi.
Gruszki obrać, pokroić na cienkie cząstki. Ułożyć je na serze.
Piec przez 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 190 stopni.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak