Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z kremem karpatka na szybko

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie opakowanie
masło kostka
lukier
krem do karpatki opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z kremem karpatka na szybko

Ciasto francuskie delikatnie rozwijamy i wykładamy do formy wyłożónej papierem do pieczenia. Kroimy ostrym nożem na równe kwadratowe/prostokątne kawałki. Wstawiamy formę do nagrzanego piekarnika i w temp.200 stopni pieczemy około 20 minut. Ewentualnie pieczemy tak długo aż będą ładnie zarumienione. W tym czasie przygotowujemy krem karpatka według opisu na opakowaniu. Studzimy i miksujemy z miękkim masłem.

Upieczone ciasto studzimy. Delikatnie rozsuwamy pokrojone porcje ciasta. Kolejno wyjmujemy kawałki i rozkrajamy na pół. Nakładamy po porcji kremu i przykrywamy wierzchem. Przełożone kremem ciastka lukrujemy. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 23.09.2012 16:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak