Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
miód 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
jajko 1 szt
masło 1 łyżeczka
cukier puder do posypania
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z jabłkami

Kroki postępowania

1
W rondelku podgrzewamy masło. Dodajemy pokrojone w plastry jabłka. Lekko podsmażamy. Doprawiamy miodem i cynamonem. Gdy jabłka lekko zmiękną zdejmujemy z ognia.
Krok 1 - Ciastka francuskie z jabłkami foto
2
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Mi wyszło 6 sztuk po około 12cm. Na każde nakładamy trochę farszu. Boki smarujemy lekko wodą lub jajkiem i sklejamy. Gotowe smarujemy rozmąconym jajkiem.
Krok 2 - Ciastka francuskie z jabłkami foto
3
Pieczemy około 15-18 minut w temp 180 stopni. Gotowe ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciastka francuskie z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.09.2013 09:52
moje ulubione:-)
gosia56 04.02.2013 13:34
pycha
Kasia35 04.02.2013 13:29
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak