Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z farszem grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
grzyby leśne
kapusta kiszona
cebula biała 1 szt.
oliwa 1 łyżka
bulion drobiowy 0,5 litra
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z farszem grzybowym

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy farsz grzybowy z kapustą.
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki.
Grzyby suszone leśne (około szklanki) zalewamy wrzącym bulionem drobiowym i odstawiamy pod przykryciem na około godzinę.
Na oliwie podsmażamy cebulkę, grzyby i kapustę. Przyprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.
Krok 1 - Ciastka francuskie z farszem grzybowym foto
2
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie.
Krok 2 - Ciastka francuskie z farszem grzybowym foto
3
Kroimy na kwadraty.
Krok 3 - Ciastka francuskie z farszem grzybowym foto
4
Nakładamy farsz na ciasto, składamy i lepimy ze sobą brzegi. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy przez ok 15 minut.
Smacznego :)
Krok 4 - Ciastka francuskie z farszem grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.12.2012 16:33
nie dość że nie podajesz przepisu na farsz, to jeszcze brak efektu końcowego.
jolanta19 29.12.2012 15:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak