Ciastka francuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • drożdże

    5 dag
  • margaryna

    2 kostki
  • żółtka

    4 sztuki
  • kwaśna śmietana

    1 szklanka
  • jajka

    1 sztuka
  • marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z mąką, dodać margarynę i posiekać nożem, dodać żółtka i śmietanę, posiekać tak długo aż się połączy razem. Rozwałkować i wykrawać lub formować dowolnego kształtu ciastka. Dodać troszkę marmolady na każde. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat