Ciastka domowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • mąka

    600 g
  • smalec

    200 g
  • jajka

    2 szt
  • cukier puder

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać smalec, proszek do pieczenia posiekać nożem, dodać jajka wymieszane z cukrem i cukrem waniliowym.
Zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce.
Ciasto pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę ze specjalną formą do ciastek
Ciastka ułożyć na wysmarowanej blasze i krótko piec w nagrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat