Ciastka cynamonowe

Ciastka cynamonowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    110 g
  • cukier puder

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • mąka

    1 i 1/4 szklanka
  • zmielony cynamon

    2 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    3/4 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. Włożyć masło i 3/4 szklanki cukru pudru do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jajko i dobrze utrzeć.
2. Przesiać mąkę, wymieszać z sodą i dodać do masy maślanej. Wyłożyć ciasto na oproszoną mąką stolnicę i szybko wyrobić. Owinąć w folię plastikową i chłodzić 30 minut w lodówce, aż stwardnieje.
3. Wsypać cynamon i pozostały cukier do miseczki i wymieszać. Z ciasta uformować małe kulki i otoczyć je w cukrze z cynamonem. Ułożyć w odległości 5 cm od siebie na lekko posmarowanej tłuszczem blasze i piec 8 minut lub do zrumienienia. Wyjąć na druciany stojak do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

18.03.2012 08:59
lubie takie

Magula

01.12.2011 09:44
fajny przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat